Labyrint i Oppegård

Labyrint i Oppegård

Den kulturelle skolesekken i Akershus har i år, i samarbeid med Oppegård kommune, et LABYRINT-prosjekt for femte trinn.

Design en labyrint. Foto: Tanja Steen

Arkitekter fra Finland på besøk

Alle på femte trinn i Oppegård kommune har hatt et verksted med ARKKI, Arkitekturskolen for barn og ungdommer i Helsingfors i Finland. 

De har lært om labyrinter og laget sine egne basert på sine favorittsteder i kommunen. Alle elevene har bidratt til å tegne en strek i det som skal bli Oppegårdslabyrinten. Labyrinten ble malt i alle skolegårder i løpet av påsken, og tanken er at den skal kunne brukes år etter år.

DKS Akershus samarbeider med Finno (Finsk-norsk kulturinstitutt) om å få de finske arkitektene til Norge.

Les mer om visuell kunst-delen av prosjektet

Besøk fra Arkki. Foto: Tanja Steen

Danseforestilling i mai

I mai innvies Oppegårdslabyrinten med en danseforestilling for femte til sjuende trinn. Fem dansere vil med utgangspunkt i labyrinten laget av femteklassingene vise en hiphop-inspirert forestilling i skolegården.

En labyrint er et eldgammelt system av kompliserte ganger som er skapt for å forvirre gjennom finurlige passasjer og tunneler. Labyrinten kunne også være en rituell danseplass. Danserne i LABYRINT-prosjektet skaper en reise i og gjennom labyrinten, hvor bevegelse, rytme og musikk leder an.
Oppegårdslabyrinten, Lotta Nylund, ARKKI
I forkant av danseforestillingen har alle i publikum vært gjennom en kort workshop på 20 minutter, og forestillingen avsluttes med menneskelige labyrinter laget av elevene. Selve forestillingen varer i 20 minutter og spilles ute, uavhengig av været!

 

 

Prosjektet har premiere på Kolben, for Kolbotn skole, mandag 6. mai.