Akershus fylkeskommune, seksjon kultur, DKS-enheten
Postadresse: Postboks 1196, Sentrum, 0107 OSLO
Besøksadresse: Schweigaardsgt. 6, 4. etg., 0107 OSLO
Telefon: 22 05 53 40 • kontakt: • Nettsted: http://www.dksakershus.no
HUJEDAMEJ
Produksjonsliste
Program

HUJEDAMEJ

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Ronja, Pippi, Emil, Madikken og brødrene Løvhjerte. Alle, både barn og voksne, vet hvem de er mange tiår etter at bøkene om dem ble skrevet. Det er sterke historier om mot, håp, glede og sorg. Det handler om spell (rampestreker), vennskap og kjærlighet. Om farer i skogen, godteri, gullpenger og kjøttboller. Det er umulig å ikke bli glad i karakterene til Astrid Lindgren. Disse sterke, rare, morsomme, vidunderlige ungene som tør og vil, og ordner opp på sine litt skjeve måter, uten for mye vokseninnblanding.

Elevene får høre utdrag fra Astrid Lindgrens fortellinger, og mange av sangene. Det er lagt vekt på å bevare det enkle og autentiske i uttrykket. Karianne, Camilla og Eldrid synger mest a cappella, men spiller også på forskjellige små-instrumenter som blokkfløyte, vaskebrett og melodika. Elevene oppfordres til å synge med på enkelte av sangene.  

Hujedamej er en hyllest til figurene i Astrid Lindgrens univers. Opplevelsen treffer hodet og hjertet, uansett alder og ble derfor nominert til Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens pris for beste produksjon i 2013.

Møt forfatter og sanger Eldrid Johansen og sangerne Camilla Susann Haug og Karianne Kjærnes. Med  sin gledesspredende formidlingsform av litteratur, som elevene gjenkjenner,  holder de Astrid Lindgrens fortellinger om medmenneskelighet og følelser levende. Musikalsk strålende.

 

Lærerveiledning

Denne gangen foregår møtet i klasserommet. Det blir akustisk sang, spill og fortelling tett på elevene.

Noe synger sangerne alene, andre sanger kan alle være med på.

Sangtekster kan lastes ned, og øves på,  på forhånd! 

Relevant for fagene: Norsk, RLE, musikk, samfunnsfag og kan brukes som inspirasjon i alle fag.

Om utøvere og produsenter

Rikskonsertene
  • Arrangert av: Akershus fylkeskommune, seksjon kultur, DKS-enheten
  • Produsent: Utviklet av Turnéorganisasjon for Hedmark ved Widar Aspeli.
  • Idé/opplegg: Musikerne

Om kunstner / utøver / gruppe

Eldrid Johansen jobber som sanger, syngende skuespiller og barne- og ungdomsbokforfatter. Hun er utdannet ved Bårdar Akademiets musikkteaterlinje, og er Cand.philol. fra Universitetet i Oslo. Eldrid turnerer ofte i regi av Den kulturelle skolesekken med opplegg rundt bøkene sine og med konsertforestillingen Hujedamej. Tidligere har Eldrid sunget i mange kor, blant annet Det norske Solistkor og i musikaler og show. Aller best liker hun å synge i de egenproduserte Hujedamej, Juba Tuba, Om svin og høns og et Benny Andersson-prosjekt.

eldridjohansen.wordpress.com
skrivgenialt.no

Camilla Susann Haug er freelancesanger og låtskriver. Hun har studert vokal utøving på Norges musikkhøgskole (1994–1998/99). Hun tok eksamen i praktisk pedagogisk utdanning på samme sted (2009). Hennes debutalbum «Noen ganger blått» ble utgitt i 2007 på Kirkelig kulturverksted. Hun er vokalist i jazzensemblet «Lars Andreas Haug band» som ga ut det kritikerroste albumet «Conrairo» i 2013. Bandet spilte på Moldejazz i 2014. Hun synger også i vokalgruppa «Pust» som har gitt ut fire album og er aktiv på konsertfronten i inn- og utland. «Pust» deltok på «Beat for Beats julespesial» på NRK1 i 2013. Ellers er hun aktiv med flere produksjoner i Den kulturelle skolesekken.

Karianne Kjærnes jobber som freelancesanger, artist og skuespiller. Hun har lang erfaring fra revy- og teaterscenen. I tillegg til å være en mye brukt soloartist, er hun en av Norges mest fremtredende korister og har jobbet med en rekke nasjonale og internasjonale artister – for eksempel Alexander Rybak da han vant Eurovision Song Contest i 2009. Du har garantert sett og hørt henne i TV-produksjoner som Beat for Beat, Nobelkonserten, Spellemannprisen, Allsang på grensen, Idrettsgallaen, Artistgallaen eller Melodi Grand Prix. Karianne har lang erfaring fra ulike band, vokalgrupper og storband. Hun turnerer for tiden med barneforestillingen «Hujedamej» i regi av Den kulturelle skolesekken (Oslo, Hedmark og Oppland), og gjør eventoppdrag både som soloartist og sammen med artister som Heine Totland («Buddy Holly – the concert»), Jorunn Hauge («Koristens ABC») og Hans Orkester. Hun har artistutdannelse fra Bårdar Akademiet i Oslo og bachelor i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo.


Medvirkende

  • Eldrid Johansen (musiker)
  • Karianne Kjærnes (musiker)
  • Camilla Susann Haug (musiker)

Elevorientering

Det er godt å føle seg ønsket og velkommen.
Hvordan kan din klasse ta imot utøverne på en god måte?

Fortell alle i klassen hvem kommer på besøk, og hvorfor. (Google utøverne, lag plakater.)
Er inngangen til skolen lett å finne? Kan to elever møte forfatteren ute eller inne? Byr dere på kaffe, vann eller te.
Hvem ønsker velkommen før utøverne starter?
Hvem takker for besøket og får elevene til å klappe?

Skoleelever er et flott publikum. Utøverne gleder seg til  å møte dere, og vi håper dere får en fin dag med Karianne, Eldrid og Camilla.

 

Multimedia og vedlegg

Bilder

Karianne, Eldrid og Camilla Susann
Litteratur
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Turnékoordinator Ida Hasund
Tlf: 22 05 54 37 / 404 92 913
Kontaktperson utøver
Camilla S. Haug: 934 06 694
Eldrid Johansen: 976 729 69
Programlengde
En skoletime/45 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserommet
Må blendes
Nei
Merknad
Utøverne tar kontakt med skolens kulturkontakt i god tid før besøket. Kulturkontakten har ansvar for å videreformidle nødvendig informasjon til de respektive klassene og at utøverne blir tatt vel imot.                        

Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Akershus fylkeskommune, seksjon kultur, DKS-enheten
Produsent:
Utviklet av Turnéorganisasjon for Hedmark ved Widar Aspeli.
Rikskonsertene
Medvirkende
  • Eldrid Johansen (musiker)
  • Karianne Kjærnes (musiker)
  • Camilla Susann Haug (musiker)